21536
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21536,stockholm-core-1.0.7,select-theme-ver-5.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Revolution Slider Error: Slider with alias kousen not found.
Maybe you mean: 'homepage' or 'contact' or 'behandelingen' or 'afspraak-maken' or 'prijzen' or 'werkzaamheden'

Myerle Hendrix Fysiotherapie Steunkousen

Therapeutische elastische kousen (TEK)

Therapeutische elastische kousen geven een constante druk aan de buitenkant van het been. Door de gelijkmatige druk aan de buitenkant van het been wordt voorkomen dat oedeem (vocht) in uw benen of arm (terug)komt.
De druk van de kous ondersteunt namelijk de bloedvaten in hun functie van het afvoeren van bloed en vocht. De afvoer van bloed en vocht is noodzakelijk om klachten te voorkomen. Een goede doorbloeding zorgt voor een betere conditie van het onderhuidse weefsel en bevordert uw bewegelijkheid.

De (na)behandeling met Therapeutische elastische kousen is nodig bij aandoeningen van het bloed- en lymfevatenstelsel van de benen en armen
De meest voorkomende klachten waarbij een TEK kan ingezet worden zijn:

  • Vochtophoping, wat u kunt merken aan opgezette, gezwollen voeten, enkels, onderbenen en armen
  • Spataderen
  • Een zwaar gevoel en/of onrustige benen
  • Kramp in de benen en armen, vooral ’s nachts
  • Na operaties
  • Trombose
  • Preventief bij zwangere vrouwen

 

Aanmeting

Om te zorgen dat de druk overal gelijk is, worden uw benen eerst zorgvuldig opgemeten, zodat u de juiste maat kousen krijgt. Dit kan in de praktijk of bij u thuis.

 

Levering

Levering vindt in de meeste gevallen binnen 2 weken plaats. Na ongeveer 2 maanden neem ik contact met u op. Dan bespreek ik met u of de kous goed is en bestellen we een tweede kous of paar kousen.

Naast de standaard steunkousen zijn er ook nog andere middelen om oedeem te bestrijden.

 

Compressoebroek

Een compressiebroek is een verbandmiddel speciaal ontwikkeld om lichaamsoedeem te behandelen.
De compressieverbanden zorgen voor een optimale druk bij oedeem aan de volgende lichaamsdelen: knie, bovenbeen, lies en onderbuik. U kunt de broek gemakkelijk zelfstandig aantrekken. De broek kan goed worden gecombineerd met therapeutische elastische kousen en wordt tegenwoordig steeds meer aangemeten als alternatief voor een panty van therapeutisch elastische kousen materiaal. Dit maakt dat de compressie voor zowel onder als bovenbenen/buik gemakkelijker aan te trekken is. Wanneer u gebruik maakt van therapeutisch elastische kousen kan dit hulpmiddel voorkomen dat de kousen afzakken.

 

Thoraxbandage

De Thoraxbandage wordt ingezet bij oedeem in het bovenlichaam; de borst, flank, buik, rug, schouders en/of bovenarm. Er zijn verschillende soorten bandages die compressie uitoefenen op de verschillende delen van het bovenlichaam.
Door de combinatie van druk en beweging tijdens het dragen van de Thoraxbandage wordt het lichaam gestimuleerd het oedeem via andere lymfevaten elders in het lichaam af te voeren. Naast de bevordering van afvoer van het lymfoedeem kan de Thoraxbandage ook een gunstig effect hebben op het litteken na borstamputatie en pijnvermindering. Ook kunt u de thoraxbandage dragen in combinatie met therapeutische elastische armkousen.

 

Niet-elastische compressiebandage

Een Niet-elastische compressiebandage is voor iedereen die geen medische compressiekousen kan aantrekken. Niets staat de compressietherapie meer in de weg, omdat de individuele klittenbanden gemakkelijk te sluiten zijn en patiĆ«nten zelf het correcte compressiebereik kunnen instellen. Dankzij de lage druk in rust kunnen de meeste compressiebandages ook ’s nachts worden gedragen.

Wil je direct een afspraak maken, klik dan hier.